Abcdefghijklmnopqrstuvwxyz

Ik zie her en der in stempelblogland de ene na de andere blogpost met prachtige letterstempels voorbij komen. Complete alfabetten, losse letters of enkele woorden, in negatief en positief. Sinds ik stempels guts, worstel ik met letters (en dat voor iemand die in het dagelijks leven schrijvend journalist is…). Ik schafte eens twee fijne doosjes met letterstempels aan, dus als het nodig is heb ik een back-up. Maar oh, wat zou ik graag zelf letters maken die me tevreden stellen. Dus bij deze een uitnodiging: vul mijn reactieruimte met tips! Wie weet help je ook nog een ander…

Edit: Wat ik me zoal afvraag: hoe krijg je negatieve letters gelijkmatig (overal even breed) als je de letters weghaalt uit het rubber? Bij mij zie ik een ‘dunner’ begin of einde, daar waar je de guts er in/uit haalt. En hoe kan je zelf het beste letters tekenen (met een dikke platte stift bijvoorbeeld?) om er gelijkmatigheid in te krijgen?

P1070049

 

 

Dit bericht is geplaatst in stempels met de tags , . Bookmark de permalink.

4 Responses to Abcdefghijklmnopqrstuvwxyz

 1. Leonie schreef:

  Ik lees mee! Ik zou ook zo graag mooie letter en woordstempels maken!

  Groetjes,
  Leonie

 2. Bernardine schreef:

  Tja, jeetje, waar wil je beginnen? Je kunt letters zelf schrijven! Je kunt alfabetten zoeken in boeken of op het net. Je kunt ook gewoon eens je lettertiepjes doornemen in Word en kijken welke je aanspreekt. Het (overigens prachtige) alfabet in je doosjes is ook een gewone Times New Roman-soort…. Zelf heb ik ooit een alfabet gemaakt van foam met behulp van het Neuland alfabet. Een hele grove letter die zich goed combineert met je eigen handschrift. Kun je hier mee verder?

 3. karen schreef:

  Ik heb zelf, zoals Bernardine hierboven al suggereerde, een lettertype op het net gezocht. Maar ik gebruik het eigenlijk niet zo heel vaak… Vind het lastig om de letters mooi naast elkaar te krijgen. Misschien moet ik dat dan maar niet willen 😉

 4. Lucy schreef:

  Ik deel je frustratie. Ik heb mezelf tot doel gesteld om tevreden te worden met een onregelmatig lettertype. Vind ik van anderen juist altijd zo leuk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.