Gereedschap

Dit is mijn blikje vol gereedschap:

P1070044

Dit is wat er in zit:

P1070045

Dit is wat ik echt gebruik:

P1070047

Een mesje om gum te snijden, een Staedtler v-guts (#1), Abig-guts 1(v) en 2 (u). En sinds een paar weken ook u-gutsen van Pfeil (0,5 en 1 mm).

Dit bericht is geplaatst in stempels met de tags , . Bookmark de permalink.

12 Responses to Gereedschap

 1. Bernardine schreef:

  Nou heb ik net de Pfeil nummer 0,5 besteld, zie ik dat de 1 ook fijn is….
  Naja, heb ik alvast een kadootje voor moederdag.
  Als ik dat redt…. 😉

 2. karen schreef:

  Ja, die 0.5mm van Pfeil is het echt wel! En de 1 komt er ook vast hier 🙂

 3. isa schreef:

  Waar koop je die van Pfeil? Ik wil die ook aanschaffen, maar vind het niet op het internet.

 4. marije schreef:

  Hoi Ilse, wat een mooie spullen heb je. Mag ik je wat vragen? Ik heb zo’n speedball carving set, zo’n plastic roze houdertje met vijf gutsten. ik weet niet of je het kent, het doet er ook eigenlijk niet toe. Ik wil graag een dunner gutsje kopen, voo meer gedetailleerd werk. Eigenlijk had ik de staedler v1 in m’n hoofd, maar die is altijd uitverkocht bij Stampeaz. Nu twijfel ik tussen Abig v1 en Pfeil 0,5 en/of 1 mm.
  Bij die van Abig staat nooit hoe veel mm die is, dus vroeg ik me af hoe die drie zich tot elkaar verhouden. begrijp je wat ik bedoel? Als ik ze zo inschat is, de pfeil 0,5 het dunst, daarna de pfeil 1mm, daarna de abig v1 en daarna de staedler v1. Klopt dat? En welke vind je het fijnst? bedankt alvast!

  • Ilse schreef:

   Hoi Marije,
   Ik snap waar je heen wilt, maar ik zou wel zeggen dat de Pfeilgutsen zich niet in het rijtje laten vergelijken omdat het U-gutsen zijn. Daar kan je wel heel fijne kleine ruimtes mee ‘leegwerken’, maar ik vind ze niet per se geschikt voor fijne omtrekken, daar heb je toch echt V-gutsen voor nodig. Althans dat vind ik :). Qua V-gutsen heb ik zelf het idee dat de volgorde van groot naar klein is: abigv1, speedball v1 (deze twee lopen op het oog niet heel erg uiteen, maar ik gebruik de speedball weinig meer omdat ik de Abig zelf lekkerder in de hand vind liggen, dus ik praat wat speedball betreft niet echt meer uit ervaring) en als laatste staedtler v1 (die is echt kleiner en een superaanvulling, de moeite waard van Stampeaz hardnekkig in de gaten houden :)). Hoop dat je hier wat mee kan, groet,
   ilse

 5. marije schreef:

  A, super, je snapt precies wat ik bedoel! Wat balen dat het zo moeilijk is om aan een smal V-gutsje te komen he? Heel erg bedankt voor je reactie!

 6. caro schreef:

  hi i am also makiing stamps like you… funny and i like the blog from you.
  keep in touch. your stamps are nice really!
  i have got a kreativblog in germany.

  greats from freiburg
  caro

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.