Hema

hema1De Hema verkoopt steeds meer stempelspullen. Over hun inktkussens, die al langer in het assortiment zitten, ben ik niet zo enthousiast; ik vind ze erg waterig en vlekkerig. Deze zomer zag ik dat ze nu ook materiaal om zelf stempels te maken verkopen. Dat maakte me toch nieuwsgierig. Hun gutsen heb ik niet geprobeerd, hun DIY stempelmateriaal wel. Ik bestelde online. Twee pakjes bleken foam te bevatten, waarvan het mij één groot vraagteken is waarom ze die verkopen. Met de guts is dat totaal niet te bewerken, je kan er hooguit vormpjes van knippen, maar dat is niet wat ik leuk vind aan het maken van stempels. Na twee keer wat vergeefs hakken in het foam heb ik dit nare spul in het knutselmandje van mijn kinderen gekieperd.

Het derde pakje bevatte twee donkerroze, gumachtige roze blokken, met een uitleg hoe je hema6je eigen stempel maakt. Voor 1,95 euro krijg je twee blokken die elk ongeveer net zo groot zijn als de bekende Actiongummen à 28 cent per stuk die veel mensen gebruiken. Ik was benieuwd of het materiaal misschien net zo fijn was als het roze Speedy Carve, maar nee. Het is zelfs veel minder fijn dan een gum van de Action, Wibra of… Hema. Het is harder, taaier en brokkeliger tijdens het gutsen en daarom minder vergevingsgezind als je iets probeert te herstellen.

Ik vind het dus een afrader: ruim drie keer zo duur als een Actiongum, en lastiger te bewerken dan elke andere witte gum die ik met regelmaat gebruik. Ik probeerde wat simpele vormpjes, maar ik bleef maar hakken en gutsen, zonder dat er een bevredigend resultaat uitkwam.

hema5

 

Dit bericht is geplaatst in stempels met de tags , . Bookmark de permalink.

9 Responses to Hema

 1. Ageeth Mooij schreef:

  Zo jammer dat de spullen van Hema zo slecht van kwaliteit zijn.
  Ik kocht een tijd geleden twee stempelkussens en gooide ze al snel in de vuilnisbak.

 2. anouk schreef:

  Tja. Ik krijg dus klanten in de winkel die de speedcarve belachelijk duur vinden, want ze hebben de blokken bij de hema zien liggen voor maar…. En een week erop staan ze weer in de winkel dat de hema prutspul verkoopt.
  Heb je de speedcut en speedcut easy al getest? Ik blijf zelf bij speedcarve als het gaat om details, snijd toch het fijnste, maar voor grotere en minder gedetailleerd werk vind ik de speedcut ook prima.

  • Ilse schreef:

   Is dat blauwe de speedcut? Ik vind de roze speedycarve inderdad fijner, dat blauwe is me toch iets te brokkelig geloof ik -maar leuk om geprobeerd te hebben. Ik denk dat ik het bewaar voor wat verdere patroonstempels die niet al te gedetailleerd zijn!

 3. Stefanie schreef:

  Leuke blog weer!
  En o zo eens.
  Love the Hema, maar de stempelspullen (inkt, stempels en deze roze rubber die je omschrijft) zijn van prut kwaliteit! Bij mij ook nog altijd Speedcarve met stip op één.
  Gummen (Hema, Action en Wibra) voor snelle stempelschetsjes en workshops.

 4. Caroline schreef:

  Thanks for the test ! it doesn’t seem to be a good material (according to Google translation, not so good at dutch translation… ;-))

 5. Mandy van Goeije schreef:

  Hoi, ik ontdek net je stempelsite. Leuk! De foam die je bij de Hema hebt gekocht, kun je bewerken met warmte. Je kunt die voorzichtig verwarmen met een hete föhn of een heatgun (pas op dat het niet smelt of in brand vliegt, dus heel kort en even proberen wat het materiaal kan hebben) en dan op iets drukken waar reliëf in zit. Een stempel, een munt, iets met textuur, etc. Even aandrukken tot het afgekoeld is en je hebt een stempel. De foam moet dus warm zijn…niet smelten 🙂 Het wordt nooit zo mooi fijn als een gesneden stempel, maar het kan best leuk zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.